ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

Συνολικός Προϋπολογισμός
263.000 €
Τοποθεσία
Εξαμίλια
Κατάσταση
Ολοκληρώθηκε
Ολοκληρώθηκε, από πόρους του Δήμου και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το έργο Ανέγερσης Κτιρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού Εξαμιλίων, ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα μικρά παιδιά.
Ο βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κτήρια και βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον στο κέντρο του χωριού (περιτριγυρισμένο με πεύκα).
Η κατασκευή του νέου κτιρίου έχει γίνει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, επιφανείας 1459.90 τ.μ., και εξυπηρετείται από δύο εισόδους, η μια στη δυτική πλευρά και η άλλη στην ανατολική, όπου εκεί, υπάρχει πρόσβαση και για ΑΜΕΑ.
Ο φέρων οργανισμός έχει κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοίχοι πληρώσεως καθώς και η οροφή του κτιρίου, προστατεύονται από την ενδεδειγμένη μόνωση. Οι τοίχοι στους χώρους υγιεινής και παρασκευής φαγητού, έχουν επικαλυφθεί με κεραμικά πλακίδια και ο εξοπλισμός του w.c., τόσο για κοινή χρήση όσο και για τα ΑΜΕΑ, έχουν εφοδιαστεί με τα κατάλληλα είδη υγιεινής.
Οι λειτουργίες του βρεφονηπιακού σταθμού πραγματοποιούνται από το ισόγειο, συνολικής επιφανείας 300 τ.μ. καθώς και από το υπόγειο, εμβαδού 132 τ.μ., που έχει βοηθητική και αποθηκευτική χρήση.
Το κτίριο εναρμονίζεται μορφολογικά με το οικιστικό περιβάλλον, αφού στη μια πλευρά υπάρχει αλσύλλιο πεύκης και στην άλλη, διαμορφωμένος χώρος παιδικής χαράς με κατάλληλα δένδρα.
Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή δίνοντας έμφαση στην κοινωνική πολιτική, προσφέρει στα παιδιά αυξημένες παροχές και κοινωνική προστασία, ιδιαίτερα σήμερα που οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες για όλους τους συμπολίτες μας.
Πέραν της εξοικονόμησης πόρων από το μισθωμένο μέχρι σήμερα κτίριο (720 € μηνιαίως) για το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, οι εργαζόμενες και τα εξυπηρετούμενα νήπια απολαμβάνουν ένα νέο ευρύχωρο , λειτουργικό και καλαίσθητο περιβάλλον, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά με τον πευκόφυτο κήπο του.
Το ιστορικό του όλου έργου εν ολίγοις έχει ως εξής:
-Το οικόπεδο είναι δωρεά του αείμνηστου Δήμου Παπασταύρου κατοίκου εν ζωή ΗΠΑ.
-Η Δημοτική Αρχή του αείμνηστου Δημάρχου Θωμά Θωμαϊδη δημοπράτησε το έργο με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πρόνοιας, αλλά δυστυχώς το έργο δεν ολοκληρώθηκε.
-Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δημοπράτησε το 2014 την ολοκλήρωση του έργου προϋπολογισμού 263.000 € από δημοτικούς πόρους με έκπτωση 14% και ολοκληρώθηκε το 2016.
Με το κτίριο αυτό, που είναι ένα στολίδι για τους κατοίκους , στην παρούσα φάση έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος έργων υποδομών και ανάπτυξης για τη δημοτική κοινότητα Εξαμιλίων (υδροδότηση από Στυμφαλία με πόσιμο νερό, γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, Πνευματικό Κέντρο, Βρεφονηπιακός Σταθμός).