ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

H ανασύσταση της Σχολής αποφασίστηκε έπειτα από την μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος των πολιτών, που τα τελευταία οκτώ χρόνια κατά τα οποία ήταν κλειστή, ζητούσε την λειτουργία της λόγω του σημαντικού έργου και της θετικής συμβολής της στην επίτευξη της γονεϊκής βελτίωσης και στην διαμόρφωση καλύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος.

 

Έτσι λοιπόν, στις 14 Νοεμβρίου 2018 ξεκίνησε εκ νέου η λειτουργία στον Δήμο Κορινθίων, με την συμβολή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με κεντρικό πρόσωπο τη φιλόλογο κα Κατερίνα Παπανικολάου.

 

Η λειτουργία της Σχολής Επιμόρφωσης κρίνεται απαραίτητη κατά την δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, λόγω των οικονομικών και των κοινωνικών ζητημάτων και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση θετικών συνθηκών και διαρκούς ενημέρωσης των γονέων.

 

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις με τους εξειδικευμένους ομιλητές, σχετικά με πάσης φύσεως ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά, έχουν ως στόχο όχι μόνο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την διαμόρφωση οικογενειακών συνειδήσεων σε κάθε επιμέρους θέμα.

 

Η κα Παπανικολάου κατά την τελετή έναρξης της Σχολής Επιμόρφωσης Οικογένειας δήλωσε συγκινημένη με την αναβίωση ενός έργου ζωής και πνοής για την πόλη της Κορίνθου και ότι «με την εμπνευσμένη και γενναία πρωτοβουλία του Δημάρχου Κορινθίων η Σχολή αυτή αναβιώνει και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί δεν ενδιαφέρεται μόνο για έργα οικοδομής, που είναι πολλά και έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης, αλλά και για έργα εποικοδόμησης που αφορούν την στήριξη και την επένδυση στην οικογένεια».