ΔΟΥΒΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

O
Κωνσταντίνος Δουβής γεννήθηκε το 1989 στο Συνοικισμό Κορίνθου όπου και κατοικεί.

 

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

 

Κατά τη διάρκεια του προπτυχιακού, κάνοντας χρήση του προγράμματος Erasmus, σπούδασε για 8 μήνες στο Πανεπιστήμιο της Χάγης στην Ολλανδία, όπου έκανε μαθήματα πάνω στις διαπραγματεύσεις.

 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης στη Δανία, με τίτλο: «Οικονομικά του περιβάλλοντος και Φυσικές Πηγές Ενέργειας».

 

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία για 6 μήνες, όπου εξειδικεύτηκε πάνω στην Κλιματική Αλλαγή.

 

Η διπλωματική του εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του είχε θέμα: «Εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Ιδανικής Τιμολόγησης και την Ανάλυση Κόστους-Οφέλους σε έργα επανατοποθέτησης άμμου – Μία εμπειρική πιλοτική έρευνα του Δήμου Gribskov».

 

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το θέμα της διατριβής του είναι: «Μία πολιτικοοικονομική ανάλυση της χάραξης ανανεώσιμης ενεργειακής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στην Ελλάδα».

 

Μιλάει 4 ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Δανικά και Ισπανικά. Είναι Πρόεδρος της Θεατρικής Κίνησης Κορίνθου «Πυξίδα», ενώ έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές θεατρικές ομάδες του Δήμου (Κέντρο Νεότητας Ενορίας Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μικρασιατική Στέγη, Θέατρο Περιγιαλίου, Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» κ.α.).

 

Ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο και έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες του Δήμου (Κύψελος, Άρης Κορίνθου, Α.Π.Σ. Ο Τενεάτης Αθικίων) και της Αθήνας. Αρθρογραφεί από το 2007 στα τοπικά μέσα.