Έτοιμος να «σαρώσει» ο Πνευματικός

«Αυτή η νίκη θα ανήκει σε όλους τους Κορίνθιους»
Θέλει και μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχιση της πετυχημένης πορείας αυτού του Δήμου
Η πρώτη μεγάλη νίκη για τον Αλέξανδρο Πνευματικό ήρθε την πρώτη Κυριακή. Και ήταν πράγματι μεγάλη νίκη γιατί κατάφερε με αυτό το εκλογικό σύστημα και τον κατακερματισμό των ψήφων σε συγγενείς και φίλους, να αντιμετωπίσει άλλους 7 υποψηφίους και τελικά να περάσει στον β΄ γύρο. Ουσιαστικά και οι τρεις πρώτοι συνδυασμοί έλαβαν από 8 έδρες. Και πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες υπήρχαν τόσοι πολλοί υποψήφιοι στο Δήμο Κορινθίων.
Αυτό όμως τελείωσε. Ο Πνευματικός, όχι μόνο στάθηκε όρθιος, αλλά και πολύ δυνατός πια. Το σκηνικό πλέον έχει αλλάξει. Η «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» έχει μια τεράστια «δεξαμενή ψήφων»,  ελεύθερων  πολιτών,  απαλλαγμένων από υποχρεώσεις σταυρών, που έχει διαμορφώσει μια νέα δυναμική νίκης και ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του συνδυασμού του Αλέξανδρου Πνευματικού. Από χιλιάδες πολιτών, που την πρώτη Κυριακή είχαν μια άλλη επιλογή που είναι απολύτως σεβαστή. Άλλωστε ο ίδιος ο Πνευματικός, σε κάθε ομιλία του, τόνιζε ότι δεν πρέπει να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν συγγενή ή φίλο, επειδή έχει μια άλλη άποψη ή μια άλλη επιλογή. Γιατί μετά τις εκλογές πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις.
Τώρα οι πολίτες γνωρίζουν καλά, ότι την Κυριακή ψηφίζουν για τον Δήμαρχο της επόμενης τετραετίας και μόνο. Χωρίς αναστολές και υποχρεώσεις. Όπως επίσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Πνευματικός θέλει και μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχιση της πετυχημένης πορείας αυτού του Δήμου, μια επιτυχία που ομολογούν όλοι. Για ένα τεράστιο έργο που πρέπει να έχει συνέχεια.
Αυτή την Κυριακή οι πολίτες θα επιλέξουν για Δήμαρχο τον άνθρωπο που βρισκόταν πάντα δίπλα τους σε χαρές και σε δύσκολες στιγμές και ποτέ δεν ήταν απόμακρος.
Θα επιλέξουν τον Δήμαρχο που ήταν πάντα μπροστά στιες μεγάλες μάχες για το Δήμο. Που βρέθηκε στις γειτονιές και στα χωριά σαν πρώτος μεταξύ ίσων, όποτε τον χρειάστηκαν. Τον Δήμαρχο που ήταν πάντα εκεί, όχι για να δίνει διαταγές, αλλά για να σηκώνει και ο ίδιος τα μανίκια και να εργάζεται με πάθος και πείσμα για να γίνει έργο προς όφελος των πολλών,  χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Που μιλάει πάντα με τους πολίτες πρόσωπο με πρόσωπο, γιατί ήταν, είναι και θα είναι ο Δήμαρχος των πολλών και όχι της ελίτ.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζουν ότι πρέπει να επιλέξουν σταθερότητα και όχι ανασφάλεια. Θα επιλέξουν διαφάνεια, ενότητα, εργατικότητα, νοικοκυροσύνη, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.
Ανεξάρτητα από την επιλογή τους την πρώτη Κυριακή, ξέρουν ότι ο Πνευματικός αποτελεί εγγύηση για το Δήμο τους. Και όπως φάνηκε καθαρά τις τελευταίες μέρες έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν την ώρα της κάλπης. Έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον Δήμαρχο που κατάφερε πολλά, με πείσμα, με πολύ κόπο και θυσίες. Τον Δήμαρχο που ήξερε και δεν δίσταζε να λέει όχι όταν θίγονταν τα συμφέροντα αυτού του τόπου. Που ξέρει να συνεργάζεται με κάθε κυβέρνηση για το καλό της πόλης και του Δήμου.
Η απόφαση αυτής της Κυριακής ανήκει στο λαό, στις Κορίνθιες και στους Κορίνθιους Και  ο Πνευματικός θα είναι ο μεγάλος νικητής, επειδή ακριβώς το θέλει η πλειοψηφία των πολιτών αυτού του Δήμου. Επειδή το θέλει ο λαός και κανένας άλλος.
Ο Πνευματικός ξέρει να διοικεί
Με τις διαφορές και με τις πικρίες ίσως. Με την πόλωση της προεκλογικής περιόδου που δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα. Αλλά και με τη βεβαιότητα που εκφράζουν όλοι πλέον, ότι μόνο ο Πνευματικός μπορεί να  τους δικαιώσει. Γιατί ξέρει να διοικεί το Δήμο για όλους. Να μιλά με όλους για τα πάντα.
Ο Αλ. Πνευματικός θα είναι ο μεγάλος νικητής, επειδή ακριβώς το θέλει η πλειοψηφία των πολιτών αυτού του Δήμου. Επειδή το θέλει ο λαός και κανένας άλλος.Να συνεργάζεται και με ενότητα να προχωρά στα επόμενα βήματα προς όφελος αυτού του τόπου που αγαπάμε όλοι. Προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών! Ήδη εδώ και 1,5 χρόνο μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί με «κανόνες απλής αναλογικής», πετυχαίνοντας μεγάλες πλειοψηφίες σε αποφάσεις για μεγάλα έργα στο Δήμο, με πρωτοβουλία του ίδιου του Δημάρχου.
Γι΄ αυτό η νίκη αυτής της Κυριακής, δεν θα είναι μόνο νίκη του Πνευματικού και του συνδυασμού του θα είναι νίκη της ενότητας όλων των πολιτών Της ομοψυχίας και της συνεργασίας με όλους για τον κοινό σκοπό και στόχο νίκη της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. Της εργα-τικότητας και της συνέπειας λόγων και έργων. Η πλειοψηφία που έρχεται την Κυριακή για την «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον Αλέξανδρο Πνευματικό θα ανήκει σε όλους τους απλούς ανθρώπους αυτού του δήμου. Θα ανήκει σε όλους τους κορίνθιους πολίτες.
Πάμε όλοι μαζί για το Δήμο που μας ενώνει
Στο μήνυμά του για τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών, ενωτικός ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός αναφέρει άλλων:
«Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του Δήμου Κορινθίων καλούνται να αποφασίσουν για τον Δήμαρχο της επόμενης τετραετίας. Καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσει το μεγάλο έργο που έχει συντελεστεί στο τόπο μας και να πάμε μπροστά με ανάπτυξη και ευημερία για όλους, ή αν θέλουν μια συντηρητική πολιτική προσανατολισμένη σε πρακτικές του παρελθόντος. Ήμασταν οι πρώτοι που ακόμα και στις ομιλίες μας σε όλες τις περιοχές του Δήμου μιλούσαμε πάντα για ενότητα, συνεργασία και συσπείρωση δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο την επόμενη μέρα. Σε αυτή τη μάχη, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να παραμερίσουμε τις όποιες διαφωνίες μας και να κατανοήσουμε ότι ο μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του δήμου μας και ο τρόπος επίλυσής τους.
Ο αγώνας θα δοθεί μαζί με όλους τους πολίτες μέχρι και την τελευταία μέρα για να πορευτούμε ενωμένοι για τον κοινό σκοπό και στόχο. Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε μαζί μας όλες τις Κορίνθιες και όλους τους Κορίνθιους. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τον τόπο που αγαπάμε, εκεί που πραγματικά του αξίζει».
πηγή: korinthiaki