ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗ

H
Καραθανάση Ειρήνη του Θεοφάνη γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας το έτος 1975.
Είναι πρωτότοκη κόρη πολύτεκνης και αγροτικής οικογένειας, του Θεοφάνη Καραθανάση και της Αικατερίνης, το γένος Δημητρίου Χατζή, από το Σοφικό Κορινθίας.
Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Πέππα του Χρήστου, αυτοκινητιστή (ταξί στο Χιλιομόδι) και οδηγό λεωφορείου στην εταιρεία ΚΤΕΛ Κορινθίας ΑΕ, και έχει μία κόρη, τη Ζωή, τριών περίπου ετών.

 

Εργάζεται από τον Αύγουστο του  2017 μέχρι σήμερα ως διοικητικός υπάλληλος στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Αργολίδας στο Ναύπλιο ως επιτυχούσα του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998 στη θέση της  Προϊσταμένης του Β΄ Τμήματος Οικονομικών Θεμάτων.

 

Από το Δεκέμβριο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2017 διετέλεσε  Δικηγόρος του Πρωτοδικείου Κορίνθου και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, λειτούργημα το οποίο υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ως συνεργάτιδα στο Δικηγορικό Γραφείο «Μιχαήλ Αν. Χατζής και συνεργάτες», γραφείο στο οποίο πραγματοποίησε και την άσκησή της στο λειτούργημα του Δικηγόρου.

 

Παράλληλα με την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και για οκτώ μήνες (από το Νοέμβριο του 2015 έως τον  Ιούνιο του 2016) υπηρέτησε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του κλάδου Νομικών και Οικονομικών Επιστημών ΠΕ13 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας διδάσκοντας το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στους μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής και το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας στους μαθητές/τριες του 5ου Ενιαίου Λυκείου Βύρωνα.

 

Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ιδίου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ειδικότερα του Προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση».
Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (κάτοχος πτυχίου Proficiency του Πανεπιστημίου του Michigan).

 

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αποθεραπείας, Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Κορίνθου και ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Συλλόγου «Χιλιομόδι 2006» και του «Χορευτικού Ομίλου Χιλιομοδίου».

 

Εργάστηκε για οκτώ έτη (2000 -2007) στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος σε θέση στην οποία διορίστηκε κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και προσέφερε τις υπηρεσίες της ως αποσπασμένη στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ) συμμετέχοντας στις Γραμματείες Νέων, Διεθνών Σχέσεων, Εργασιακών και Οργανωτικού του ως άνω Συλλόγου.

Υπήρξε μέλος του διαπραγματευτικού οργάνου για τη σύσταση και λειτουργία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων (ΕΣΕ) στην Εθνική Τράπεζα.

Συνεργάστηκε από τη θέση της αυτή με τις αντίστοιχες Γραμματείες της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ) καθώς και με σωματεία εργαζομένων θυγατρικών εταιρειών της Τράπεζας στο εξωτερικό.

 

Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια στο Δημόσιο ΙΕΚ της Αργυρούπολης καθώς και ως υπάλληλος μερικής απασχόλησης στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ).

 

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και εκπρόσωπος των φοιτητών  στη Σύγκλητο του ως άνω Πανεπιστημίου.