ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Συνολικός Προϋπολογισμός
1.200.000 €
Τοποθεσία
Αγία Άννα Κορίνθου
Κατάσταση
Σε εξέλιξη
Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου πολυδύναμου νηπιαγωγείου στην πόλη της Κορίνθου προς μεταστέγαση των 2ου, 5ου, 8ου και 16ου Νηπιαγωγείων Κορίνθου, που στο σύνολό τους στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους, κτηριακών δομών πολύ κακής κατάστασης.

 

Το συγκρότημα έχει συνολικό εμβαδόν Ε = 708,84 m² και περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης, στο δυτικό τμήμα του κτηρίου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του νηπιαγωγείου που οδηγεί στην αίθουσα υποδοχής και το διάδρομο που οδηγεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ανατολικό τμήμα του νηπιαγωγείου.

 

Γύρω από το χώρο αυτό στοιχίζονται οι υπόλοιποι υποστηρικτικοί χώροι του νηπιαγωγείου, όπως το γραφείο των νηπιαγωγών.

 

Παράλληλα προβλέπονται 4 WC νηπίων με 12 νιπτήρες και 4 λουτρά για τις ανάγκες των νηπίων. Τα WC θα διαθέτουν φυσικό και τεχνητό φωτισμό – αερισμό. Στους χώρους του WC θα αναρτηθεί ψευδοροφή ινοσανίδων με εσωτερική εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

 

Τέλος, προβλέπονται αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία και κουζίνα, λεβητοστάσιο με ανεξάρτητη εξωτερική είσοδο, αποθήκη , 1 WC νηπιαγωγών και 1 WC για ΑμεΑ & ημιυπαίθριος στεγασμένος χώρος. Οι χώροι έχουν τέτοια διαμόρφωση ώστε να είναι άνετη η πρόσβαση και παραμονή για ΑμεΑ με επαρκή φωτισμό και αερισμό και με ανοιγόμενες υαλόθυρες αλουμινίου.

 

Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται τέσσερις υπαίθριοι χώροι αναψυχής – παιχνιδιού και οι χώροι στάθμευσης βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζουν ασφάλεια στα νήπια.

 

Το πολυδύναμο νηπιαγωγείο είναι χωρητικότητας 100 νηπίων.