ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

H

Κωνσταντίνου Μαρία είναι φύση καλλιτεχνική, ευαίσθητη και παρεμβατική. Τα τρία αυτά γνωρίσματα έμελλε να καθορίσουν τις επιλογές της ζωής της και να την καταστήσουν πολίτη ενεργό και πολυπράγμων.

Η Μαρία Κωνσταντίνου είναι ένα πρόσωπο ιδιαιτέρως γνωστό στην Κορινθιακή Κοινωνία. Όχι μόνο από την επαγγελματική της υπόσταση – διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κόρινθο από το 2005 – αλλά και από την πολυδιάστατη παρουσία και δράση της στην αυτοδιοικητική – κοινωνική – πολιτιστική ζωή του τόπου που γεννήθηκε.

Πολιτικός Μηχανικός με Master στο Περιβάλλον και πτυχιακή στην Τριτοβάθμια Επεξεργασία Λυμάτων Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου, Εργολάβος Δημοσίων Έργων, Ενεργειακός Επιθεωρητής, Τεχνικός ασφαλείας 3 φορές υποψήφια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και υποψήφια στο Τμήμα υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Κορινθίας   μέλος επί σειρά ετών σε νευραλγικά Διοικητικά συμβούλια όπως της ΔΕΥΑΚ, της Φιλαρμονικής, της Αναπτυξιακής του Δήμου Κορινθίων, της ΕΕΤΕΜ, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Κορίνθου, μέλος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Σύλλογου Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου, Τάι Τσι και Τσι

Κουνγκ «Η Πηγή του Νεαρού Δάσους» στην Κόρινθο , κάποια μόνο από τα «γαλόνια» της επαγγελματικής και αυτοδιοικητικής της πορείας.

Την Μαρία Κωνσταντίνου, ωστόσο, θα την δούμε από παιδί ακόμα στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – έφτασε στα ανώτερα κλιμάκια του στην πορεία των χρόνων – θα την συναντήσουμε στο Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο, στο θεατρικό σανίδι να καταθέτει ψυχή με το «Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κορινθίων» αλλά και σε κάθε γωνιά της πόλης με το ποδήλατό της, το οποίο – όσοι την γνωρίζουν – λένε πως «γεννήθηκε μαζί της», αφού… δεν το αποχωρίζεται ποτέ!

Αεικίνητη, αισιόδοξη και πάντα μ’ ένα χαμόγελο στα χείλη, κατορθώνει να συνδυάζει την πολυπραγμοσύνη της με τη μητρότητα, αφού έχει μια κορούλα μόλις 9 ετών.

Στη μάχη των Δημοτικών εκλογών δηλώνει παρούσα με το συνδυασμό  «Κόρινθος Πορεία Ευθύνης» και την ισχυρή ομάδα του Αλέξανδρου Πνευματικού. «Θέλω να εργαστώ για να συνεχίσω το κοινό όραμα για την πόλη μου.  Για την ποιότητα ζωής που αξίζουμε. Η συμβολή των γυναικών στην αυτοδιοίκηση  μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστική».