ΠΑΞΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΙΝΑ)

H
Παξού Σταματία (Ματίνα) γεννήθηκε το 1978 στην Ηλιούπολη Αττικής. Έχει την ευλογία να έχει δυο υπέροχα παιδιά,  τον Νίκο και την Αιμιλία.
Εξαιτίας οικογενειακών συνθηκών και αλλαγών με την απώλεια του πατέρα της μετακόμισε οικογενειακώς στο νομό Κορινθίας.
Αρχικά εγκαταστάθηκε στις Κεχριές και σύντομα στην Αλμυρή, οπου διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

 

Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου και κάτοχος διπλωμάτων δυο Ξένων Γλωσσών, της Αγγλικής και της Γαλλικής.

 

Ωστόσο, η απαιτητική καθημερινότητά της,  κυρίως ως  μητέρα 2 παιδιών, την ώθησε στην άμεση επαγγελματική της αποκατάσταση . Γι’ αυτό το λόγο τα τελευταία 16 χρόνια απέκτησε με τη μητέρα της Αιμιλία (Μηλιά) Αγιασοτέλη το Ταχυδρομείο ΕΛΤΑ στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης.

Η συναναστροφή με όλους τους συμπολίτες της χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις της έδωσε την ώθηση να εμπλακεί στις κοινωνικές δομές.

 

Η επικοινωνία και το αδιάκοπο ειλικρινές ενδιαφέρον της για τους συντοπίτες της και τα προβλήματά τους την καθιστούν ενεργό πολίτη ευαισθητοποιημένο με τα εκάστοτε ζητήματα της περιοχής.

 

Παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς της στον Τόπο της είναι η συμμετοχή της στη σύσταση και αναδιάρθρωση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αλμυρής. Στο σύλλογο αυτό εκλέχτηκε και διετέλεσε πρώτη Προέδρος αμισθί.

 

Επίσης, εθελοντικά και για πολλά χρόνια ανέλαβε υπεύθυνες διοικητικές θέσεις στις αθλητικές ακαδημίες και τοπικούς συλλόγους Α.Ο. Αλμυρής και Α.Ο. Σαρωνικού.

 

Πάντα δίπλα στους συμπολίτες της.